Λεύκανση δοντιών

λεύκανση δοντιών
λεύκανση δοντιών (2)

Η κοσμητική οδοντιατρική έχει εξελιχθεί αλματωδώς με το πέρασμα των ετών, προσφέροντας πληθώρα θεραπειών και τεχνικών για τη βελτίωση της εικόνας των δοντιών. Αναπόσπαστο μέρος αυτής της παρέμβασης για την οδοντική αισθητική, έχει καταστεί και η λεύκανση δοντιών. Μια απαραίτητη πια μέθοδος για όλους όσους επιθυμούν να έχουν εντυπωσιακό χαμόγελο.

Με ποιές μεθόδους εφαρμόζεται η οδοντιατρική λεύκανση δοντιών;

Από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται διάφοροι τρόποι (αυτοσχέδιοι ή με τη χρήση διαφόρων προϊόντων) για τη λεύκανση των δοντιών. Καμία, όμως, μέθοδος δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η ενδεδειγμένη οδοντιατρική μέθοδος που γίνεται στον οδοντιατρικό χώρο, υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου. Η μέθοδος αυτή, γίνεται με χρήση χημικού διαλύματος, το οποίο εφαρμόζεται:

  1. Απλά, χωρίς εφαρμογή κάποιας συσκευής
  2. Σε συνδυασμό με εφαρμογή Laser
  3. Σε συνδυασμό με εφαρμογή φωτός LED
Διαδικασία που ακολουθούμε

Η επαγγελματική οδοντιατρική λεύκανση δοντιών διαρκεί 60-90 λεπτά, και εφαρμόζεται μέσα από την εξής διαδικασία:

Βήμα 1ο: Ο οδοντίατρος καταγράφει την υπάρχουσα απόχρωση των δοντιών σας και σας προτείνει να επιλέξετε από χρωματολόγιο τη ζητούμενη επιθυμητή απόχρωση.

Βήμα 2ο: Τα δόντια σας γυαλίζονται με πάστα στίλβωσης, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση πλάκας που μπορεί να υπάρχει στην επιφάνειά τους.

Βήμα 3ο: Το υπόλοιπο στόμα απομονώνεται με γάζα, προκειμένου να διατηρηθούν τα δόντια σας στεγνά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στοματοδιαστολείς για να κρατήσουν σε απόσταση τα μάγουλα, τα χείλη και τη γλώσσα από το διάλυμα της λεύκανσης.

Βήμα 4ο: Τοποθετείται προστατευτικό κατά μήκος των ούλων για περαιτέρω προστασία από την έκθεση στο διάλυμα της λεύκανσης.

Βήμα 5ο: Ακολούθως, τα δόντια επικαλύπτονται με διάλυμα λεύκανσης μόνο στη μπροστινή επιφάνεια. (Ο λευκαντικός παράγοντας του διαλύματος είναι, είτε υπεροξείδιο υδρογόνου, είτε υπεροξείδιο καρβαμιδίου).

Βήμα 6ο: Για την ενεργοποίηση του υπεροξειδίου εφαρμόζεται φως LED ή laser. Μετά την εφαρμογή του, το διάλυμα παραμένει στα δόντια για 30 έως 60 λεπτά ή ανανεώνεται περιστασιακά, ανάλογα με το είδος αυτού.

Βήμα 7ο: Αφότου πετύχουμε την ιδανική απόχρωση (ή αφότου έχει περάσει ο προβλεπόμενος χρόνος), τα δόντια ξεπλένονται και, κατά περίπτωση, εφαρμόζεται φθόριο στην επιφάνειά τους, προκειμένου να προληφθεί τυχόν οδοντική ευαισθησία.

Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί από την πρώτη εφαρμογή η επιθυμητή απόχρωση, προγραμματίζεται επαναληπτική εφαρμογή της λεύκανσης.

Σύσταση: Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα της λεύκανσης, χρειάζεται μετά την εφαρμογή της μεθόδου, να αποφεύγετε  – για τουλάχιστον ένα 24ωρο – τροφές και ροφήματα με χρωστική επίδραση (όπως είναι ο καφές, το τσάι, η σάλτσα ντομάτας, η μουστάρδα, τα παντζάρια, τα μαύρα σταφύλια, τα ζαχαρωτά, το κόκκινο κρασί), όπως επίσης και το κάπνισμα.

λεύκανση δοντιών attica dental
Τι πετυχαίνει η λεύκανση δοντιών;

Με το πέρασμα της ηλικίας, και με την επίδραση διαφόρων τροφών/ροφημάτων, καθώς και του καπνίσματος, η λευκή απόχρωση των δοντιών μας αρχίζει να ξεθωριάζει και να αντικαθίσταται από μια πιο «κιτρινωπή» απόχρωση. Ο μοναδικός τρόπος για να επανέλθει αποτελεσματικά και με ασφάλεια η λευκότητα στα δόντια μας είναι μέσω της επαγγελματικής λεύκανσης, η οποία:

✔ Λευκαίνει συνολικά την οδοντοστοιχία

✔ Εξαφανίζει τους επίμονους κίτρινους λεκέδες

✔ Χαρίζει αστραφτερό χαμόγελο